Totaal aantal pageviews

donderdag 9 december 2010

I Love Tea!

Je kent ze vast wel de Douwe Egberts punten die je kunt sparen! Nou dat doe ik dus ook nou eigenlijk mijn ouders. Ik heb er al heel veen en ik heb er een oillily theepot van gehaald. Ik ben er heel erg blij mee en hij staat nu op mijn kamer. Nog een paar puntjes erbij en ik kan 2 kopjes erbij halen.

Bij de thee horen natuurlijk koekjes en daarom heb ik hier een lekker toepasselijk kerstkoekjesrecept voor  bij de thee:

Geglazuurde kerstkoekjes

Wat heb je nodig?
300 g bloem
150 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
250 g koude boter
1 eidooier
200 g poedersuiker

Wat moet je doen?

  • Zeef de bloem boven een kom en meng er de kristalsuiker en vanillesuiker door. Snijd de boter in blokjes en leg ze in de kom. Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de boterstukjes heel klein zijn. Voeg de dooier toe en kneed de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg. Vorm een deegbal en leg deze, verpakt in plasticfolie, 30 min. in de koelkast.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C. Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deeg uitrollen tot lap van 5 mm dikte. Met vormpje (kerst)figuurtjes uit deeg steken. Bakplaat met bakpapier bekleden en koekjes op enige afstand van elkaar erop leggen. Koekjes in midden van oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen en eventueel met dikke breinaald of Chinees eetstokje gaatje in elk koekje prikken, zodat koekjes aan lint kunnen worden opgehangen. Bakpapier van warme bakplaat tillen (anders gaat het bakproces door) en koekjes minstens 30 min. laten afkoelen. Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
  • Poedersuiker met 5-6 el water tot glazuur roeren. Bovenkant van koekjes met glazuur bestrijken en dit hard laten worden. Eventueel een stukje (keuken)touw of lint door elk koekje rijgen om ze in kerstboom te hangen.
  • Geen opmerkingen:

    Een reactie posten