Totaal aantal pageviews

zondag 20 februari 2011

Low Fat Cupcakes

Ik zat eens naar cupcake recepten te kijken en kwam dit tegen.
Heb jij een keer zin om lekker cupcakes te bakken maar denk toch van nee... dat kan mijn buikje niet aan?
Dan heb ik hier het perfecte recept voor jou als je wat rustiger aan wilt doen met calorieën! Kijk mee:

Low fat cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
Low Fat Cupcakes125 gram bloem
125 gram suiker
1/4 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
6 grote eieren, op kamertemperatuur
2 theelepels ijskoud water
1 theelepel citroensap
1/4 theelepel hazelnoot extract

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later dan makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren cupcake vormpjes klaar. Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is ook makkelijker om de vormpjes te vullen met het beslag. Meestal gaan er 12 cupcakes in een cupcake bakblik.

Methode
Doe het ijswater in een kom en voeg de ei gelen toe. Zet apart. In een andere kom klop je de eiwitten tot ze gaan schuimen. Voeg dan de bakpoeder toe en blijf door mixen tot de eiwitten stijf zijn. Zet apart.
Begin met het mixen van de ei gelen. Mix tot de kleur van de ei gelen citroengeel is. Voeg de suiker toe aan de geklopte ei gelen en mix goed door. Vouw nu rustig steeds een beetje meel  door het eigeel totdat het een geheel is. (Doe dit bijvoorbeeld met een spatel en niet met de mixer)
Voeg dan het citroensap, zout en hazelnoot extract toe aan het eigeel mengsel. Vouw dan het ei geel mengsel door de stijve eiwitten.
Pak je cupcake bakblik erbij waarin je de papieren cupcake vormpjes eerder al in hebt gedaan. Het vullen gaat nu heel makkelijk.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje. Vul de papieren cupcake vormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan garneren.
Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Mocht je een magnetron gebruiken met oven functie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Je kunt het beste tussendoor de oven deur niet openen, anders zakken de cupcakes misschien in. Na 20 minuten open je de oven deur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen.
Als je de cupcakes uit de oven hebt gehaald laat je ze in het cupcake bakblik afkoelen op een koel rooster. Zijn je cupcakes onverhoopt toch iets boller dan de bedoeling is, leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een (brood)plankje op het cupcake bakblik. Na ongeveer 1 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu platgedrukt.  Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik. De papieren vormpjes kunnen om de cupcakes heen blijven zitten.

Gaan jullie deze cupcakes uitproberen?

xliefs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten