Totaal aantal pageviews

vrijdag 28 januari 2011

It's Coockie Time

Gister heb ik lekker koekjes gebakken! Ik heb een koekjes boek: 500 koekjes en daar heb ik een recept van. De koekjes die ik ging maken waren gevulde spritsjes.

Wat heb je daar voor nodig?

voor de koekjes.                                        voor de vulling.
225 g zachte boter                                      50 g boter
50 g poedersuiker                                       125 g poedersuiker
1/2 theel. vanille-essence                             2 theel. vanille-essence
225 g bloem                                                3 eetl. jam, naar eigen smaak
3 eetl. maïzena

Wat moet je doen?

Verwarm de over voor tot 175 graden gasstand 2-3. Klop de boter met de poedersuiker en de vanielle to een bleke, luchtige massa. Zeef de bloem en de maïzena op de romige massa en spatel ze
erdoor. Doe het deeg in een spuitzak, met een stervormig spuitmondje van 1cm doorsnee en spuit 36 rozetten van met 4 cm tussenruimte op de bakplaten met een antieaanbaklaag.
* Als je geen spuitzak heb kun je ook gewoon rondjes maken.

Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten lichtbruin. Laat ze even op de bakplaat liggen voordat je ze op een rooster laat afkoelen.

Voor de vulling.
Klop de boter met de poedersuiker licht en luchtig. Bestrijk de helft van de spirtjes met jam en spuit op de andere helft wat botercreme; druk er steeds twee tegen elkaar. Bewaar ze 3 tot 4 dagen in een goed gesloten trommel.
**  dit recept is voor 18 spritsjes.                                                                              Botercreme + jam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten