Totaal aantal pageviews

dinsdag 1 maart 2011

Carrot Cake

Een paar weken geleden had ik carrot cupcakes gemaakt ik vond ze erg lekker. Ik besloot daarom in de vakantie een carrot cake (taart) te maken. Het is heel makkelijk en heel lekker. Op de cake zit ook nog een laagje monchou frosting. Zijn jullie benieuwd hoe je dit moet maken kijk dan mee naar het recept!

Ingrediënten cake
  • 240 gram suiker
  • 200 ml zonnebloem olie
  • 240 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 240 gram suiker
  • 3 eieren
  • 300 gram wortels, geraspt
  • 2 theelepels kaneel
  • 150 gram gehakte noten, pecan of walnoot
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Haal de eieren tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik.
Zet ook het volgende klaar: 2 grote kommen, 1 mixer met beslag haken, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.

Methode
Mix alle droge ingrediënten in een kom. Klop de eieren en voeg dit samen met de olie toe aan het droge mengsel. Roer de geraspte wortels en noten door het beslag. Dit beslag is niet romig, dit komt door de olie. Vul je springvorm met het beslag. Mocht je een magnetron gebruiken met oven functie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem. Bak de cake 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Je kunt het beste tussendoor de oven deur niet openen, anders zakt de cake misschien in. Na 20 minuten open je de oven deur en prik je met een houten prikker in de cake om te controleren of de cake gaar is. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cake nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cake gaar is en haal het uit de oven als dat zo is. Als je de cake uit de oven hebt gehaald laat je deze in de springvorm afkoelen op een koel rooster.  Als de cake helemaal is afgekoeld haal je de cake voorzichtig uit de springvorm.
 
Monchou Frosting.

Ingrediënten
  • 100 gram boter
  • 200 gram monchou
  • 120 ml geklopte slagroom
  • 1 bus poedersuiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 theelepels hazelnoot extract
  • 175 gram witte chocolade chips/ of in stukjes gehakte witte chocolade

Methode
Laat de witte chocolade smelten in de magnetron of in een pannetje op middelhoog vuur. In een andere kom meng je de poedersuiker, de zachte boter en monchou. Voeg dan de gesmolten chocolade bij het botermengsel. Mix het beslag en voeg de geklopte slagroom, vanille en hazelnoot extract toe. Voeg naar wens meer slagroom toe om het beslag steviger te maken. Laat het geheel 10 minuten opstijven in de koelkast. Smeer met een mes de frosting op je cake.


Heel veel bakplezier! xliefs

1 opmerking: